Кожен третій українець готує за рецептами Євгена Клопотенко

09 Января 2021 2

Сайт klopotenko.com став кулінарним сайтом № 1 в Україні.

У 2020 році 12 млн українців готували за рецептами кулінарного експерта Євгена Клопотенко. Саме стільки унікальних користувачів відвідали сайт klopotenko.com у пошуках порад із приготування різноманітних страв — це в 4 рази більше ніж у 2019 році.

Також у 2020 році у 2,5 раза зросли перегляди рецептів на YouTube-каналі Євгена Клопотенка. «У 2019 році ми свідомо вирішили робити YouTube-канал україномовним попри те, що це суттєво позначається на кількості переглядів. Я вірю, що в україномовного YouTube велике майбутнє, — зазначає Євген Клопотенко. — І срібна кнопка за 100 тис. підписників на каналі, отримана нами у 2020 році, найкращій цьому доказ. До слова, зараз на каналі вже понад 124 тис. підписників!».

Рецепти на сайті klopotenko.com шукали не лише в Україні, але й кулінари з Таїланду, Катару, Південної Кореї, Нової Зеландії, В’єтнаму та навіть Французької Полінезії.

Рекордними для сайту стали квітень 2020 року, коли українці вправлялися у свої кулінарних навичках, перебуваючи в самоізоляції напередодні Великодня, та грудень, коли всі шукали гастрономічні цікавинки до новорічного столу.

«Головна мета сайту klopotenko.com — показати, що кожен із нас може приготувати незвичайні страви зі звичайних продуктів. Для кулінарних шедеврів на вашій кухні не потрібні лобстери або устриці, складні техніки приготувань і багато часу. Достатньо лише бажання і фантазії. Будь-який, навіть звичайнісінький рецепт, можна подати по-новому, приготувати по-особливому, — розповідає кулінарний експерт Євген Клопотенко. — На моєму сайті ви знайдете сотні рецептів на кожен день, простих у приготуванні, доповнених фото, відео та кулінарними лайфхаками».

За минулий рік на сайті klopotenko.com було опубліковано понад 250 нових рецептів страв, за кожним із яких стоїть кропітка робота команди, що проробляє кожен рецепт у пошуках найкращих пропорцій та смаків.

З поміж 1000 рецептів сайту klopotenko.com першість уже декілька років поспіль впевнено тримають сирники — саме цей рецепт українці шукають найчастіше. Також серед рецептів, які користуються найбільшою популярністю, жульєн із куркою та грибами, яблучний пиріг на кефірі, сирна запіканка та домашній майонез. А з лайфхаків найбільшу цікавість викликали поради з приготування кускусу.

Водночас щороку відчутно зростає інтерес до рецептів унікальних українських страв — верещаки, тетері, шпундри, гамули та інших. Щоби користувачам було легше їх знайти, на сайті було створено окремий розділ «Українська кухня», який уже налічує понад 50 рецептів національних страв.

«Ми розвиваємо сайт рецептів klopotenko.com із 2016 року. Й із самого початку ми обрали напрям простих, доступних та зрозумілих рецептів для широкої аудиторії, — згадує Олександра Фідкевич, директорка проєктів Євгена Клопотенко. — У 2017 році ми вже почали готувати матеріали, керуючись насамперед аналітичними даними пошукових систем: додавали сезонність, рецепти для свят, нові рубрики та розділи. Саме завдяки комплексному підходу до створення рецептів, сайт став найпопулярнішим кулінарним ресурсом України».

У планах команди klopotenko.com на 2021 рік презентація оновленого сайту та запуск його англомовної версії.

Євген Клопотенко — найвпізнаваніший кулінарний експерт України, співзасновник та бренд-шеф ресторану «100 років тому вперед», автор найпопулярнішого в Україні кулінарного сайту klopotenko.com. У 2015 році Євген заявив про намір поліпшити культуру харчування в Україні, а сьогодні він — автор проєкту CultFood, у рамках якого створено нову збірку рецептур для навчальних закладів України та продовжується реформа кулінарної освіти.

Новости шоу-бизнеса: Самый семейный Новый год: как украинские артисты встретили 2021

Читайте новости Украины и мира на страницах «2000» и в социальных сетях FacebookTwitterLivejournal, а также Telegram

Евгений Клопотенко представил новое школьное меню...

Кулинарный эксперт Евгений Клопотенко представил Госпродпотребслужбе...

Будем Знать, как Евгений Клопотенко Экспрессивный...

Будем Знать, как Евгений Клопотенко Экспрессивный революционер с помощью еды делает...

Вышла с тени звездного мужа: как певица SLAVIA решилась...

Союз успешного и популярного Дзидзьо с SLAVIA (Ярославой Хомой) длится почти 20 лет еще со...

Ирина Федишин рассказала, благодаря кому она стала...

В эксклюзивной рубрике «Звездные мамы» программы «Ранок з Україною» певица...

Ожидать ли трансформации популярности Зеленского в...

Президент объявил не только о перевыборах — но и о запуске самого масштабного со...

Николь Кидман ударили по лицу в оперном театре

Австралийская актриса Николь Кидман получила программкой по лицу в Сиднейской опере...

Слухи подтвердились: Макс Барских споет дуэтом с...

Украинский певец, кумир молодежи Макс Барских и российская исполнительница Zivert уже в...

«Головна тема»: Шок-разоблачение нелегальных...

В субботу, 27 февраля, в обновленном общественно-резонансном проекте «Головна тема....

Борис Моисеев в тяжелом состоянии после инсульта

Борис Моисеев, переживший за последние десять лет два инсульта, сейчас в очень...

Саша Барон Коэн рассказал, почему не будет фильма...

Британский комик Саша Барон Коэн, известный своим образом казахского журналиста...

Комментарии 2
Войдите, чтобы оставить комментарий
Чужой
11 Января 2021, Чужой

а что такое лайфхаки и что еще за выражение - директорка? Это колхоз какой-то. А почему проєкт CultFood, а не Барвінок к примеру. Тыже любишь мову и кичишся этим где попало.
Низкопробно.

- 0 +
Владимир Теренин
10 Января 2021, Владимир Теренин

После умногй, грамотной и творческой передачи "Все буде смачно" Надежды Матвеевой, все украинские кулинарные предствления скатились до жалкого низкопробного плагиата мировой кухни. Ну откуда взяли, что "сирники... жульєн із куркою та грибами, яблучний пиріг на кефірі, сирна запіканка та домашній майонез" из "творчества" Клопотенка? Бездарная серость, спекулирующая на серости обывательской массы. Не поднимающая культуру нашего питания до современного уровня, подобно Гордону Рамзи или Джейми Оливеру, а лишь бесстыдно тешащая собственные амбиции заурядной посредственности.

- 4 +
Авторские колонки

Блоги

Ошибка