Сьогодні відбудеться повне сонячне затемнення – єдине у 2020 році

14 Декабря 2020

У понеділок, 14 грудня відбудеться єдине цього року повне сонячне затемнення.

Про це повідомляє Space.com.

Зазначається, що затемнення зможуть спостерігати жителі південної частини Тихого і Атлантичного океанів, Чилі та Аргентини. Водночас часткове затемнення буде видно з більш широкої області Тихого океану, Південної Америки і Антарктиди, воно розпочнеться о 08:33 EST (15:33 за Києвом).

Повну фаза затемнення вперше буде видно майже за годину - о 9:32 EST (16:32). Ширина місячної тіні на земній поверхні становитиме приблизно 90 кілометрів.

Повне затемнення матиме ширину приблизно 90 кілометрів і має пройти на схід через Чилі і Аргентину.

Максимальне затемнення очікується об 11:13 EST (18:13 за Києвом). Це станеться на північний захід від села і муніципалітету Сьєрра-Колорада в Аргентині.

Повне сонячне затемнення завершить свій хід по Землі о 12:54 EST (19:54 за Києвом). Спостерігати часткове сонячне затемнення земляни зможуть до 13:53 EST (20:53 за київським часом).

В Україні це явище можна буде подивитися лише онлайн.

Наступне повне сонячне затемнення відбудеться 4 грудня 2021 року, але буде видно лише над Південною Америкою.

Як відомо, повне сонячне затемнення відбувається тоді, коли Сонце, Земля та Місяць вирівнюються таким чином, що останній заважає сонячному світлу досягнути нашої планети.

У цьому разі можна спостерігати сонячну корону. Це можливо завдяки тому, що видимі кутові розміри Місяця лише трохи більші за кутові розміри Сонця і у разі повного затемнення, Місяць затьмарює повністю диск Сонця, але не затьмарює корони.

Кабмін розгляне Концепцію Загальнодержавної...

Проект розпорядження "Про схвалення Концепції Загальнодержавної цільової...

Японцы хотят запустить в космос деревянный спутник

Университет Киото (Япония) и лесозаготовительная компания Sumitomo Forestry разрабатывают...

Солнечное затмение наблюдали в Аргентине и Чили

  Жители Чили и Аргентины увидели единственное в этом году солнечное затмение.

Том Круз полетит в космос для съемок в 2021 году

Актер Том Круз полетит в космос вместе с режиссером Дагом Лайманом – миссия...

Первый в истории частный космический корабль Crew Dragon...

В США с космодрома на мысе Канаверал (штат Флорида) стартовал первый в истории частный...

Обходиться без России намерены американцы в своих...

НАСА выбрала на тендере двух разработчиков космических систем, позволяющих запускать...

Умер муж королевы Елизаветы II принц Филипп

Муж королевы Великобритании Елизаветы II герцог Эдинбургский Филипп умер в пятницу, 9...

Задержанных за фотосессию украинок депортируют из...

Украинские модели будут депортированы из Объединенных Арабских Эмиратов. Накануне их...

В Иране обвинили 10 человек по делу катастрофы МАУ

В Иране по делу о катастрофе самолета Международных авиалиний Украины (МАУ) под...

В Италии умер "отец евро", нобелевский лауреат Роберт...

Лауреат Нобелевской премии 1999 года, идейный вдохновитель единой европейской валюты...

Навальный попал в медчасть, у его сокамерников...

Российский оппозиционер Алексей Навальный попал в медчасть колонии, где...

У Путина заявили о полном разрыве отношений России и...

В отношениях Украины и России скоро не останется неразорванных связей. В Кремле по...

Комментарии 0
Войдите, чтобы оставить комментарий
Пока пусто
Авторские колонки

Блоги

Ошибка