Україна вперше увійшла до світового ресторанного рейтингу

22 Апреля 2021

Шеф-кухар Євген Клоптенко став єдиним українцем, якого організатори всесвітньо відомого ресторанного рейтингу The World's 50 Best Restaurants включили до списку 50 Next - переліку професіоналів, які розширюють кордони гастрономії.

Організатори головної ресторанної премії світу The World's 50 Best Restaurants разом із Баскським кулінарним центром (Basque Culinary Center) оголосили перших лауреатів нової премії 50 Next (www.theworlds50best.com/50next) — списку людей до 35 років, які трансформують майбутнє гастрономії.

Єдиним українцем, якого було включено до списку 50 Next, став шеф-кухар та кулінарний експерт Євген Клопотенко. Журі ренкінгу 50 Next відмітило роботу Євгена по покращенню гастрономічної культури в Україні та популяризації української кухні у світі.

“Мене досі переповнюють емоції і я не можу до кінця усвідомити того, що сталося, - говорить Євген Клопотенко. - Бути обраним із сотень претендентів до списку з 50 професіоналів, які змінюють світову гастрономію, для мене є визнанням того, що я на вірному шляху”.

За словами Євгена Клопотенко, включення українського шеф-кухаря до списку 50 Next означає, що Україна з’явилася на гастрономічній мапі світу.

“Той факт, що представники ренкінгу 50 Next звернули увагу на Україну та обрали мене до списку - величезна перемога для України, бо це вперше наша країна відзначена у світових ресторанних рейтингах такого рівня, - говорить Євген Клопотенко. - Це відкриває величезне вікно можливостей, в Україні багато талановитих шефів, які заслуговують на світове визнання”.

50 найкращих журі обирало з поміж більш ніж 700 претендентів. До списку 50 Next увійшли молоді люди до 35 років зі всього світу, які своїм підходом до роботи розширюють кордони гастрономії - не лише шеф-кухарі, але й незалежні винороби, фермери, вчені та митці, у фокусі яких їжа у всіх її проявах.

Усі лауреати 50 Next були розділені по 7 категоріях: “Виробники, що змінюють правила гри” (Gamechanging Producers); “Технологічні руйнівники” (Tech Disruptors); “Освітяни, що розширюють можливості” (Empowering Educators); “Підприємницький креатив” (Entrepreneurial Creatives); “Наукові новатори” (Science Innovators); “Лідери гостинності” (Hospitality Pioneers) та “Активісти новатори” (Trailblazing Activists).

Довідка

50 Next - ініціатива організаторів рейтингу The World's 50 Best Restaurant, який з 2002 року визначає найкращі ресторани світу. Щороку журі, яке складається з більш ніж з 1000 кулінарних експертів, називає 100 найкращих ресторанів світу. Включення до рейтингу The World's 50 Best Restaurant вважається не менш престижною нагородою, ніж отримання зірки гіду Michelin.

Читайте новости Украины и мира на страницах «2000» и в социальных сетях FacebookTwitterLivejournal, а также Telegram

#МандруйУкраїною випустив свій перший соціальний...

Державне агентство розвитку туризму України запустив перший із серії промороликів...

Ставлення українців до державних свят, лютий та...

Продовж 5-7 лютого та 16-22 квітня 2021 року Київський міжнародний інститут соціології...

Декрет для мужчин в Украине: в чем суть закона

В Украине уравняют мужчин и женщин в праве на декретный отпуск. Соответствующий закон...

Олег Уруський: Відкриваємо нову сторінку...

7 травня 2021 року АТ «Укрзалізниця» та швейцарська компанія Stadler CIS AG підписали...

Весняна посівна-2021: В Україні посіяли майже 4,4 млн га...

Станом на 6 травня українські сільгоспвиробники посіяли 4 370 тис. га ярих зернових та...

Споживання алкоголю в Україні, - соцопитування

За даними опитування, проведеного Соціологічною групою Рейтинг, 66% опитаних українців...

Комментарии 0
Войдите, чтобы оставить комментарий
Пока пусто
Авторские колонки

Блоги

Ошибка